Visszabuszozott Belgrádba az utolsó bevándorló is

MTI nyomán

 Feladták a gyaloglást azok a migránsok, akik kedden indultak el Belgrádból a 200 kilométerre fekvő magyar határ felé – jelentette a szerb köztévé.

A magyar határ felé kedden elindult emberek nagy része, miután estére a Belgrádtól mintegy 30 kilométerre fekvő vajdasági Ópazovára ért, úgy döntött, hogy visszatér a szerb fővárosba. A Blic című napilap információi szerint néhányan taxival a magyar határra indultak, egy körülbelül 50 tagú csoport azonban folytatta az utat, és éjfél utánig még tíz kilométert tett meg. Ők a Belgrádtól 40 kilométerre fekvő India (Indjija) egyik benzinkútján aludtak, reggelre viszont a hideg, a fáradtság és az eső miatt úgy döntöttek, ők sem folytatják az utat gyalog. Az RTS információi szerint azt kérik a hatóságoktól, hogy autóbuszokkal vigyék őket Szabadkára.
  

A horvát sajtóban olyan információ jelent meg, hogy a szerb hatóságok Horvátország irányába terelik a gyaloglókat. A horvát Nova TV beszámolója szerint a szerb menekültügyi főbiztosság képviselői azt mondták a bevándorlóknak, hogy inkább a horvát, mint a magyar határ felé vonuljanak, mert a magyar határ teljesen le van zárva. Vladimir Cucic szerb menekültügyi főbiztos azonban azt közölte, hogy a szerb-horvát határ közelében lévő principovaci befogadóközpontba akarták irányítani őket, hogy ne a hidegben és az esőben töltsék az éjszakát.
   
Mintegy 300 fiatal férfi kedd délelőtt indult el a belgrádi autóbusz-pályaudvarról, olyan papírlapokat lengetve, amelyre a magyar határ megnyitását követelő szöveget írtak (vagy a bevándorlókat kísérő szervezetek írtak, esetleg írattak velük).


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »