Villámgyorsan és jó áron adták el Lang Ádámot

Villámgyorsan és jó áron adták el Lang Ádámot

27 óra elég volt, hogy a Dijon és a Videoton megegyezzen a magyar labdarúgó-válogatottal az Eb-t is megjáró Lang Ádám klubváltásáról. Nem is volt rá több idő.

Az átigazolási időszak utolsó utáni pillanatában „mentette ki” a francia első osztályú Dijon labdarúgócsapata a magyar labdarúgó-válogatott Eb-t is megjáró védőjátékosát, Lang Ádámot. Menedzsere, Illés Zoltán FIFA-licences játékosügynök volt péntek reggel a Digi Sport televízió stúdiójában.

– Az utolsó pillanatra maradt a megegyezés, hisz egy szerdai nap 24 órakor zárult az átigazolási időszak, és a konkrét kapcsolatfelvétel előző este 9-kor indult meg.

Illés valószínűsítette, hogy a FIFA engedékeny lesz, a tranzakció pedig sikeres.

– Nem volt érdekellentét a játékos, a Videoton és a Dijon között, így miután kikértük a francia és a magyar szövetség véleményét is, a FIFA-n is átment a dolog, minimális csúszás volt csak. Ha egy játékos váltani akar, és minden érdek egyezik, akkor a nemzetközi szövetség nem gátolja meg a tranzakciót – foglalta össze az utolsó órák pörgős történéseit a játékosügynök.

A legjobb pályázó vitte Langot

Lang Ádámért volt más érdeklődő is Franciaországból, de csak a másodosztályból, illetve jelezték más egyesületek is, hogy soraikban szeretnék tudni a labdarúgót, írásba azonban csak a két francia csapat adta.

Illés Zoltán Lang nevében is szerényen megjegyzi, a Dijont nem ugródeszkának tekintik, különösen nem Magyarországról érkezve, akár „tartós munka” is lehet ebből, és lehet, hogy a Dijon lesz az a csapat, amellyel „van feljebb”, a francia bajnokság Európa öt legjobb pontvadászata közül az egyik, ott játszani rangot jelent.

A játékos áráról szólva elmondta, eredetileg a franciák ingyen akarták kölcsönvenni Langot, ám miután ebbe a Videoton nem ment bele, hosszas tárgyalások után „valamivel egymillió euró alatti” összeg került a szerződésbe a futballista áraként, igaz, a pontos összeget hétpecsétes titokként kezelik az érintett klubok. Illés a folyamatot úgy látja, hogy abban mintaszerűen járt el a Videoton, eladóként is végig a játékos érdekeit tartotta szem előtt, Lang így három évig a Dijon alkalmazottja lesz.

Bernd Storcknak óriási köszönet jár

Illés Zoltán nem tagadja, az Eb-re Langot még meccshiányosan is meghívó Bernd Storcknak is nagy köszönet jár, és reménykedik benne, hogy átlag feletti fizikuma és nemzetközi szinten megfelelő gyorsasága megragasztja őt ezen a szinten. További jó tulajdonsága lehet, hogy a pályán rendkívül higgadt.

Szombat este 8-kor játssza a Dijon következő bajnokiját a Metz ellen, ahol a menedzser reményei szerint Lang a kezdőben kap helyet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »