Világszenzáció! Kubában lép fel a Rolling Stones pénteken

Ez az első alkalom, hogy világhírű brit rockzenekar nagyszabású koncertet ad a kommunista országban. Akár négyszázezer kubai rajongó is lehet a Rolling Stones pénteki ingyenes koncertjén Havannában.

A havi húsz dolláros helyi átlagfizetés mellett a Rolling Stones-koncertekre szóló jegyek normál ára megfizethetetlen lenne a kubaiak számára, ezért a legendás zenekar ingyenes koncertet ad.

 

Kétórás koncert, extrákkal

 

A kétórás koncerten a zenészek húsz méter magas díszlet előtt egy nyolcvan méter széles színpadról szórakoztatják a kubai közönséget. Az Entrevoces nevű kórus az egyetlen kubai fellépő, amely közreműködik a koncerten, a You Can’t Always Get What You Want című dal előadásában vesznek részt.

 

Bár a Rolling Stones nagy koncertkörútja, az Olé Tour március közepén hivatalosan már véget ért Mexikóvárosban, a zenekar megtoldotta a turnét a kubai fellépéssel. Eredetileg már vasárnap zenéltek volna Havannában, Barack Obama amerikai elnök március 20. és 22. közötti történelmi jelentőségű kubai látogatása miatt azonban péntekre halasztották a fellépés időpontját.
“Hosszú karrierünk során sok helyen adtunk koncertet, de a havannai fellépés igazán különleges esemény lesz számunkra, és reméljük, kubai barátaink számára is” – hangsúlyozta a zenekar.

 

Óriási a felhajtás

A koncert előkészítéséhez 61 konténerben mintegy ötszáz tonnányi berendezés – a színpad, hangszórók, fények és kivetítők – érkezett Kubába, majd egy Boeing 747-es repülőgépen a felszerelés többi része. A zenekar mintegy 140 alkalmazottja és további 80 kubai dolgozik azon, hogy a koncertre érkezési sorrendben bebocsátást nyerő nézők minél jobban szórakozzanak – mondta Dale Skjerseth, a zenekar produkciós menedzsere.

 

 

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »