Világító virágok és a legújabb kerti trendek egy helyen

Világító virágok és a legújabb kerti trendek egy helyen

Magyar fejlesztésű, zöld és kék fénnyel világító virágok is bemutatkoznak Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállításán. A budapesti Gardenexpón láthatók először az idei kerti bútortrendek, de a legújabb fejlesztésű grillek, medencék, árnyékolók, napelemek és szerszámok is. Az expo kísérőrendezvényeként 3000 virágzó orchideát láthat a közönség.

Egyes virágok már nemcsak nappal szépek, hiszen a sötétben is látszanak. Egy magyar fejlesztés 500 különböző virágot és örökzöldet tesz láthatóvá a sötétben is a Flavatar nevű kezeléssel. „Ezek a növények attól világítanak, hogy egy olyan anyagot fejlesztettünk ki, ami 100 százalékos növényi alapanyagból van, ezzel kezeljük a növényeket, a növények stabilan élnek vele, és tulajdonképpen ezáltal az anyag által világítanak a sötétben” – magyarázta Kun Richárd feltaláló. A fejlesztő szerint egy éven belül azt is elérhetik, hogy egyes növények ilyen anyag bejuttatása nélkül világítsanak.

Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállításán láthatóak először a 2016-os kerti bútor- és kertberendezési újdonságok is. „Vannak itt kerti bútorok, grillek, jakuzzik, medencék, árnyékolástechnika, hűtés-fűtés a kertben és természetesen a legújabb növények és növénytrendek, 3000 gyönyörű virágzó orchideával és tíz különböző bemutatókerttel várjuk az érdeklődőket. Azt gondolom, hogy érdemes kilátogatni azoknak is, akik éppen kertépítés előtt állnak, vagy akik egyszerűen csak nagyon vágynak már a tavaszra és a virágokra, kertekre, növényekre” – jegyezte meg Fülöp Judit, a Gardenexpo szervezője.

Az expo kísérőrendezvénye az Orchidea Ünnep, a bemutatókertekben több mint 3000 virágzó orchideát csodálhatnak meg az érdeklődők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »