Viharos szélre figyelmeztetnek

A szombati hidegfrontot követően a jövő héten jócskán 20 Celsius fok felett alakul a nappali hőmérséklet. Ma még ugyanakkor viharos széllökések is várhatóak.

Pénteken a vastagabb felhővel borított nyugati és déli tájakon napközben elvékonyodik a felhőzet, és több-kevesebb napsütésre ott is számíthatunk, másutt fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel.

A reggeli, délelőtti órákig az Észak-Dunántúlon néhol kialakulhatnak viharos széllökések (általában 60-65 km/h, de a magasabban fekvő területeken lehet 70 km/h-t meghaladó széllökés is).

Délután északkeleten néhol zivatar is kialakulhat a viharos (60-75 km/h) széllökés kíséretében. Egy érkező hidegfront hatására délután, este az Észak-Alföldön, illetve a Tiszántúlon is viharossá (60-80 km/h) fokozódhat az északias szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 7, 15 fokig hűl le a levegő.

Szombaton a változó felhőzet mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél élénk, néhol erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, főként az Északi-középhegység völgyeiben lehet ennél hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Vasárnap többnyire gyengén felhős, napos idő valószínű, csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul, néhol talajmenti fagyra is számíthatunk. A nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

A jövő héten tovább tart a kellemes tavaszi idő. A hét közepéig a legmagasabb nappali hőmérsékletek 21 és 27 fok között valószínűek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »