Viharos szél tépázza a riói olimpiát

Viharos szél tépázza a riói olimpiát

Mintha a szervezési gondok és technikai problémák nem jelentenének elég izgalmat – mára még az idő is elromlott. Emiatt az evezős programokat törölték, és csúszni fognak a tenisz mérkőzések is, köztük babos Tímea meccsei is.

Az erős szél miatt törölték a teljes vasárnapi evezős programot a riói olimpián. A Nemzetközi Evezős Szövetség korábban kétszer is elhalasztotta egy-egy órával a rajtot, de az időjárási viszonyok nem javultak. A további, módosított menetrendről hamarosan döntenek.

A rossz időjárás miatt a tensztorna külső pályás programjai is csúsznak.

A centerpályán a menetrendnek megfelelően zajlik a műsor – legalábbis a német Dustin Brown és a brazil Thomaz Bellucci összecsapását megrendezték -, a többin viszont nem, így a második legnagyobb létesítményben, a 2-esen sem, ahol később

Babos Tímea is játszana a cseh Petra Kvitovával.

A kiírás szerint itt az első összecsapás a spanyol David Ferrer és az üzbég Gyenyisz Isztomin mérkőzése, amelynek magyar idő szerint 16 órakor kellett volna elkezdődnie, de a szervezők tájákoztatása szerint 17.30 előtt nem játszanak, s az is lehet, hogy tovább tolódik a kezdés.

Azt a párharcot követi majd Babos mérkőzése. A magyar teniszező párosban is szerepelne vasárnap Jani Réka-Lucával, mégpedig a 9-es pálya negyedik mérkőzésén

a román Andreea Mitu és Raluca Olaru ellen.

A nagy erejű szélvihar kisebb riadalmat okozott a riói olimpia ajándékboltjában is.

Az óriási sátor – amelyben gyakorlatilag az összes ötkarikás sportág relikviáit árulják – beleremegett a széllökésekbe. Nem sokkal később a tetejéből kiszakadt egy darab, és kis híján lezuhant egy tartóelem.

A nyugodtan vásárolgató szurkolók ezzel együtt nem estek pánikba, s az ajándékbolt munkatársai is higgadtan terelték biztonságosabb helyre a látogatókat. A szélvihar több olyan versenyhelyszínen is gondokat okozott, ahol ponyvaszerű anyaggal takarják le az építményt, így az Olimpiai Uszoda oldalán is libeg egy ilyen feltépett darab.

Az előrejelzések szerint ugyanakkor a következő napokban még a mostaninál is rosszabb lesz az időjárás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »