Viharkárok Udvarhelyszéken és Biharban

Viharkárok Udvarhelyszéken és Biharban

Jelentős károkat okozott a kedd esti felhőszakadás Udvarhelyszéken. A vihar miatt több órán át gondok voltak az áramellátással, több forgalmas székelyudvarhelyi utca víz alá került.

Nagy Enik�_bNéhány alacsonyabban fekvő udvarhelyi utcarészen kisebb tó keletkezett a lezúduló eső miatt (fotó: Nagy Enikő)

A tűzoltóknak több épület pincehelyiségéből is kellett szivattyúzniuk a vizet. Az udvarhelyi Merkúr üzletház parkolója percek alatt feltelt vízzel, a Tomcsa Sándor utca egyik szakaszán pedig a gépkocsik motorházáig ért a felgyűlt víz, a környéken sem kerékpárral, sem gyalog nem lehetett közlekedni.

Mint kiderült, Székelyudvarhely, Sikaszó és Gyergyószentmiklós 421 háztartása maradt áram nélkül a vihar miatt. Az erős szél következtében megsérült öt transzformátorház Sikaszóban és Zetelakán, továbbá egy-egy Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson. A katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közlése szerint a polgármesteri hivataloktól a napokban még kaphatnak kárbejelentéseket olyan mezőgazdasági területekről, útszakaszokról, amelyeket később ellenőriznek.

Hasonló állapotok uralkodtak kedden este Bihar megye több településén: Körösponoron, Erdődámoson és Remetelóréven több falusi utca víz alá került a felhőszakadás következtében, a három települést órákig nem lehetett megközelíteni az árvíz miatt. A nagy mennyiségű csapadék elárasztotta a víz elvezetésére szolgáló patakokat, amelyek nem bírták a megterhelést.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »