Videót tett közzé a Boko Haram az elrabolt diáklányokról

Videót tett közzé a Boko Haram az elrabolt diáklányokról

Továbbra is életben vannak azok az iskolás lányok, akiket egy iszlamista terrorszervezet rabolt el két éve Nigériában. A Boko Haram egy videót tett közzé az interneten, amelyen a fogva tartott iskoláslányokért cserébe börtönbe zárt harcosaik elengedését követelik a kormánytól.

A felvételen az egyik elrabolt nigériai iskoláslányt beszéltették fogva tartói. Az iszlamista szélsőségesek az interneten osztották meg a videót. A két éve elrabolt mintegy kétszáz kislány szabadon engedéséért cserébe börtönbe zárt harcosaik elengedését követelik a nigériai kormánytól. „Nagyon boldog vagyok, most először látom a lányomat az elrablása óta. A korábbi videókon nem szerepelt. Nagyon boldog vagyok. Ma éjjel nyugodtan alszom majd” – mondta az egyik elrabolt lány édesapja.

A felvétel megjelenéséig sokan attól tartottak, hogy a lányokat is kivégezték. Most kiderült, hogy legalább ötvenen még életben vannak, de sokukat házasságra kényszerítették és valószínűleg szexuálisan zaklatták a szélsőségesek. „Ez a felvétel megerősíti, hogy a lányok életben vannak. Eddig azt hittük, hogy már nem élnek, de ezzel csak a szőnyeg alá sepertük a helyeztet” – jelentette ki egy aktivista.

A nigériai kormány közölte, hogy mindent megtesznek a lányok kiszabadításáért, és kapcsolatban állnak a szélsőségesekkel. A Boko Haram nevű terrorszervezet az Iszlám Állam szövetségese és iszlám uralmat akar bevezetni a többségben keresztény országban. Az elmúlt években egész falvakat mészároltak le és iskolákat támadtak meg Nigéria-szerte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »