Vidáman búcsúztatta Terence Hill Bud Spencert a temetésén

Filmbeli bunyóstársa, Terence Hill jelenlétében zajlott a 86 évesen meghalt Bud Spencer olasz filmszínész gyászszertartása csütörtökön Rómában a Popolo téri Madonna-bazilikában, ahol a Különben dühbe jövünk főcímdala szólt.

A 77 éves Terence Hill, aki 16 filmvígjátékban szerepelt együtt Bud Spencerrel és így vált világhírűvé, az elsők között érkezett a szertartásra és az özvegy, Maria Spencer mellett foglalt helyet. A búcsúztatás után elvegyült a rajongók között, akiknek elmondta, mekkora móka volt Buddal együtt dolgozni.

“Már tudom, mit fog mondani, ha egyszer újra találkozunk: “Dehát mi sosem veszekedtünk!”- tréfálkozott Terence Hill, valódi nevén Mario Girotti, aki napjainkban is sokat szerepel az olasz tévében.

A családtagokhoz hasonlóan Terence Hill is méltatta elhunyt barátját.

A művészek búcsúztatásának gyakori helyszínéül szolgáló Madonna-bazilikában zajló gyászszertartást népünnepélyre emlékeztető hangulat kísérte a téren, az emberek – fiatalok és egész családok, turisták – mosolyogtak, trécseltek, fényképezkedtek, videóztak, az olaszországi temetéseken megszokott módon tapsoltak, Ciao Bud!-ot kiabáltak.

Rajongók egy csoportja kifeszített egy molinót azzal a felirattal, hogy “Most meglátod, hogy az angyalok is esznek babot!”

Sokan viseltek Piedone arcképével díszített pólót, és az eseményről sokan vittek magukkal emlékbe Bud Spencer-fotót, mint afféle szentképet.

A búcsúztatáson megjelent több híresség is, így Dario Argento és Enrico Vanzina filmrendezők és Claudio Lotito, a Lazio futballklub elnöke. A városházi ravatalnál szerdán Virginia Raggi főpolgármester beszélt arról, hogy milyen sokat jelentett Rómának és az olaszoknak a jóságos óriás.

Az Olaszországban sportolóként is jól ismert, úszóként két olimpián is részt vevő Bud Spencer mintegy 40 filmben, többségében spagettiwesternben játszott. 2006-ban a helyhatósági választásokon is indult Lazio tartományban a Berlusconi-féle Forza Italia párt színeiben, de ott nem aratott akkora sikert, mint filmjeiben, mert az olaszok a művésznevét írták a jelölőcetlire, holott a hivatalosat, Carlo Pedersolit kellett volna.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Meghalt Bud Spencer, a magyarok kedvenceEzt üzente a magyar csapatnak Terence HillRovatok: KultúraTelepülés: OlaszországCímkék: kultúra, Olaszország, híres színészek, búcsúztató, Terence Hill, Bud SpencerForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »