Vettel: Nem vagyok híresség!

Vettel: Nem vagyok híresség!

Sokan irigylik a Forma–1-es versenyzőket körülvevő luxust és a sztároknak járó életmódot. Nos, Sebastian Vettel egyáltalán nem ilyen, úgy véli, semmivel sem különb azért embertársainál, mert esetleg gyorsabban tud másoknál autót vezetni. Imádja Budapestet, és a tavalyi sikerét szeretné megismételni.

Sokszor ostorozta már Bernie Ecclestone a Ferrari négyszeres világbajnokát, Sebastian Vettelt, hogy Lewis Hamiltonhoz hasonlóan ő is használja többet a közösségi médiaoldalakat, ezzel is népszerűsítve a Forma–1-et. Nos, a német pilóta immár sokadszor utasítja vissza a brit milliárdos ebbéli óhaját.

– A posztolgatás és a magamutogatás nem az én műfajom. Kezdettől fogva nem tudok azonosulni a közösségi oldalakkal. Engem nem motivál, hogy folyamatosan megosszak valamit az emberekkel. Pont ellenkezőleg: örülök, ha visszahúzódhatok és élvezhetem azt, ami szórakoztat. Szóval Bernie gondolhat, amit akar, engem nem érdekel – jelentette ki a Servus TV-nek adott interjújában Vettel.

Vettel egy közönségtalálkozón: a rajongókkal jól kijön, ilyenkor a telefon is előkerül, a posztolástól viszont ódzkodik Fotó: DANIEL ROLAND / Europress/AFP

A négyszeres világbajnok azt is elárulta, a hiedelmekkel ellentétben igenis be tud ülni valahova meginni egy üdítőt, és bizony anélkül is meg tudja tankolni az autóját egy benzinkúton, hogy megrohanják őt autogramért vagy egy közös fotóért. Sőt, ha kell, bizony szívesen közlekedik vonattal vagy busszal.

– Én nem tartom magam hírességnek. Én is utazom busszal, vonattal, mikor mi van épp a közelben. Miért kéne másképpen viselkednem, mint bárki másnak, csak azért, mert talán gyorsabban tudok vezetni, mint a többség. Ez még nem tesz engem jobb emberré másoknál. Persze nem tagadom, amikor megnyerek egy futamot, és több ezren éltetnek a sikerem miatt, az bizony jólesik, de ahogy véget ér egy versenyhétvége, utána én is hétköznapi emberként élem az életem – fogalmazott a Ferrari pilótája.

Mogyoródon újrázna a német

Vettel nagyon bízik abban, hogy a hétvégi, Hungaroringen rendezendő Magyar Nagydíjon végre megfordul a szerencséje, ugyanis az elmúlt két verseny katasztrofálisan sikerült a számára – az osztrák futamon kiesett, míg Silverstone-ban csak 9. lett –, többször hátráltatta technikai probléma – többször kellett már váltót cserélnie, emiatt megbüntették –, ezért a tavalyi első sikerét követően idén is bízik a győzelemben.

– Biztos vagyok benne, hogy Magyarországon minden más lesz. Szeretem a Magyar Nagydíjat, ahol mindig a maximumot kell nyújtanod. Budapest gyönyörű város, és az ottani emberek is rendkívül kedvesek, Budapest pedig egyszerűen csodálatos. Sokat vártam arra, hogy nyerjek Mogyoródon, bízom benne, most is lesz okunk az ünneplésre. Győzni akarunk, ez egyértelmű, nem foglalkozunk azzal az időszakkal, amelyet már a hátunk mögött hagytunk – zárta az interjút egy kis előretekintéssel a négyszeres világbajnok.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »