Veszi a Ladát a magyar

Alig három hónap alatt több mint 400 Ladát adtak el Magyarországon, így az orosz járműgyártó magyar leányvállalata, a Lada Hungary Kft. két újabb márkakereskedést nyit – közölte a cég kedden.

Öt év szünet után, 2015 decemberében indult újra a Lada értékesítése Magyarországon, a jelek szerint pedig jól pörög az üzlet. Markó Zoltán, a leányvállalat projektigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, folytatják a hálózatbővítést, a tervek szerint az év végére minden megyében lehet majd a járművet vásárolni. Három hónappal ezelőtt kilenc helyen: Békéscsabán, Csornán, Debrecenben, Délpesten, Érden, Kecskeméten, Kiskunhalason, Óbudán és Pécsett indították be az értékesítést.

Az újbóli értékesítést bejelentő decemberi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idén ezer autó eladásával kalkuláltak. Fred van Putten, a Ladát gyártó Avtovaz exportigazgatója azt is elmondta, azért döntöttek az európai piaci megjelenés mellett, mivel ez a leginkább szabályozott piac. Valamennyi új modell már euró 6-os motorral szerelt, és tartalmazza azokat a felszereléseket – például a keréknyomás-mérőt – amelyek itt kötelezők. A legolcsóbb modell ára hajszálnyival 2 millió forint alatt van. A Lada 1971-ben jelent meg a magyar utakon. Pontos adat nincs, de több mint egymillió került a korábbi típusokból Magyarországra.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »