Vészhelyzet Szicíliában

A Palermo körüli Madonie erdős térsége lángba borult. A csütörtökre virradó éjszaka – a hatóságok szerint gondatlanságból – keletkezett és gyorsan terjedő tüzeket nehezen tudják oltani az erős afrikai szél miatt, amely a tűzoltó repülőgépek felszállását is akadályozza.

A lángok és a területet beborító füst miatt több Palermo környéki települést evakuáltak. Monreale közelében egy bölcsödét ürítettek ki, ötven kisgyereket enyhe füstmérgezéssel kórházba szállítottak. Szicíliában a hőmérséklet megközelíti a negyven Celsius fokot, ami június első felében rendkívülinek számít. A Palermo és Messina közötti autósztráda egy szakaszát lezárták az erdőtüzek miatt, Cefalu magasságában az autósztráda egyik alagútjából tűzoltók menekítették ki az autósokat az alagutat elöntő füst elől. A polgári védelem hőségriadót rendelt el, és felhívást tett közzé, hogy a kisgyerekek és idősek ne menjenek ki az utcára.

Egész Olaszországot hirtelen érkezett hőség gyötri. Rómára homokot szórt a sirokkó, az afrikai szél. Itália északi részén viszont heves viharok követik egymást.

Szerző: MTI


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »