Veszélyes játék? – Reggeli járat

Adás:
2016. július 26., kedd 5.50

Közmunkásból katona?
A szocialisták szerint a honvédség drasztikus létszámhiányának problémáját nem lehet a közmunkások „sunyi zsarolásával” megoldani. Demeter Márta MSZP-s országgyűlési képviselőt kérdezzük.

Alaptalan aggodalom?
Nincs elég kalauz a vonatokon, és ez már az utasok biztonságát is veszélyezteti – állítja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. A vasúttársaság cáfol, szerinte nincs létszámhiány, és a menetrend módosítására sincs szükség. A VDSzSz alelnöke, Bárány Balázs mondja el álláspontját.

Veszélyes játék?

Kockázatos helyzetekbe sodorja használóit, és már ölnek is miatta – hódít a Pokémon-mánia. Hol a határ a játék és a valóság között? Kővágó Pál pszichológussal és Józsa Szabolcs játékfejlesztővel beszélgetünk.

Két nemzedék, két művész
Szervátiusz Jenő és Szervátiusz Tibor, vagyis apa és fia 130 alkotása a Műcsarnokban. Vendégünk Rockenbauer Zoltán, a kiállítás kurátora és Bán András művészettörténész.

Szervátültetett asztaliteniszesek
Egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a finnországi Eb-ről a magyar szervátültetett sportolók.

Otello sztárszereposztással
Verdi egyik legzseniálisabb alkotását, a Shakespeare tragédiája alapján komponált Otellót mutatja be a Szabad Tér Színház. Érkezik hozzánk Kálmándy Mihály operaénekes és Madaras Gergely karmester.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »