Veszély az Olimpián: egyre több terrorista gyanús személyt tartóztatnak le Brazíliában

Brazíliában újabb, terrorista kapcsolatokkal gyanúsított személyt vettek őrizetbe pár nappal az olimpiai játékok kezdete előtt.

A libanoni származású, 28 éves férfi szélsőséges iszlamista csoportokat dicsőítő szövegeket tett fel közösségi oldalakra, és fel is esküdött az Iszlám Államnak. Azzal is gyanúsítják, hogy Szíriába utazott. Egyszer már letartóztatták illegális fegyvertartás miatt. A bírósági tárgyalása ebben az ügyben még folyik.

“Chaer Kalaoun a 2014-es labdarúgó világbajnokság után lépett kapcsolatba a terrorizmussal.”

A hatóságok nyomozni kezdtek utána, de akkor elhagyta az országot és Libanonba, majd onnan Szíriába ment. Ekkortájt esküdött hűséget az Iszlám Államnak. Ezért őrizetbe vették. A férfit Rio de Janeiróban fogták el még szerda este, a brazil sajtó szerint társak toborzásával is gyanúsítják. Brazíliában a múlt héten 12 embert vettek őrizetbe, mert feltehetően támadásokra készültek az olimpia alatt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Sokkal drágább lesz a tokiói olimpia, mint ahogy előzetesen terveztékLeomlott a riói kerékpárút, két biciklis meghaltRovatok: KülföldTelepülés: BrazíliaCímkék: sport, Brazília, Rio de Janeiro, gyanús személyek, 2016. évi riói nyári olimpiai játékokForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »