Verstappen: Villeneuve ne dumáljon, már ölt embert

Úgy tűnik, tényleg nincs vége annak a vitának, vajon veszélyes manőverekkel verte vissza a Ferrarik támadását Max Verstappen, vagy sem. A 18 éves holland megunta, hogy a stílusa miatt piszkálják, és csúnyán beszólt 1997 világbajnokának.

Lassan már az F1-ben dolgozó szerelők is elmondták a véleményüket Max Verstappen vezetési stílusáról. A Red Bull 18 éves holland pilótája ugyanis Spában nem először akadt össze Kimi Räikkönennel (Ferrari), és kettejük csatájában a többség úgy véli, Verstappen nem mindig szabályos eszközökkel harcolt.

Mint kiderült, az FIA vezetői sem maradhattak ki a véleményalkotásból, az F1-es futamok versenyigazgatója, Charlie Whiting elbeszélgetett a fiatal tehetséggel, és szóban figyelmeztette a hollandot a szabályok betartására, valamint mások testi épségének megóvására. A Red Bull versenyzője nem roskadt össze a támadásoktól, ám eddig egy bizonyos határon belül utasította vissza az őt ért vádakat.

Azonban a Verstappenhez hasonlóan szókimondó kanadai Jacques Villeneuve szintén nem állta meg, hogy ne ossza ki ő is a hollandot. 1997 világbajnoka közölte, ha nem fogja magát vissza, meg fog valakit ölni a veszélyes manővereivel. Na ez volt az az eset, ami aztán kiverte Verstappennél a biztosítékot, és a jó modort félretéve igencsak durván beszólt a kanadainak.

– Villeneuve ne szövegeljen, hanem először is nézzen magába, mit tett ő karrierje során. Ő maga megölt valakit. Egy ilyen kijelentés elég tiszteletlen az áldozat családja felé

– közölte Verstappen.

Mint ismert, a 2001-es Ausztrál Nagydíjon Villeneuve autója ráfutott Ralf Schumacherére, majd a kerítésnek csapódva egy sportbíró halálát okozta. Az biztos, hogy a kanadai nyilatkozata nem volt szerencsés, ám a 18 éves hollandé egyenesen otrombának tűnik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »