Vérrel árasztották el a pápai patakot

Sokadszorra tapasztalhatták a pápaiak, hogy víz helyett vér folyik végig a Tapolca-patakon: a szennyező a helyi húsgyár lehet.

Szerda délután ismételten vérpatakká változott a pápai Tapolca-patak – számolt be róla az Index egy olvasója jelzése alapján. Fotót is mellékeltek, melyen jól látszik: három óra előtt nem sokkal a Lehel utcánál, a nyílt patakszakaszon élénkvörösre színezte az állati eredetű vér a vizet. Az olvasó úgy vélte, hogy a szennyezést a sertésfeldolgozással foglalkozó helyi húsgyár okozhatja. Mint írta, tucatszor előfordult már, hogy a szennyvizet vagy az állati eredetű vért az üzem szomszédságában lévő patakba eresztették.

Máskor is történt már ilyen

Hasonlóról a Veol is beszámolt februárban: akkor a Pápai Hús Kft. műszaki igazgatója, Megyeri László azzal védekezett, hogy dugulás történhetett a szennyvízcsatorna-rendszerükben. Közlése szerint így alakulhatott ki átfolyás a felszínen a csapadékvíz-elvezető csatornájuk felé, de ez a helyzet csak rövid ideig állhatott fenn. A Veol szerint akkor másnapra már tiszta volt a víz, de patkányok bukkantak fel, és a terjengő szag is zavaró volt.

Az Index olvasója szerint is pár óráig tapasztalható a helyzet, de visszamaradnak a hatalmas zsírcsomók, a patkányok pedig ezeket fogyasztják előszeretettel.

A Pápai Hús 1913 Kft. korábban a csőd szélére került, majd a kormány átminősítése révén stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet lett – tette hozzá az Index.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »