Vérfürdő a Notting Hill-i afro-karibi karneválon, kaotikus állapotok Londonban

Megdöbbentő erőszak tette tönkre a Notting Hill-i karnevált. Az utcákon brutális verekedés tört ki, a rendőrség talált egy sokkoló pisztolyt is. Az elmúlt 15 évben még sosem tartóztattak le ilyen sok –több mint 450 – embert a rendezvényen. Európa legnagyobb karneválján, természetesen néger bulin, rengeteg rendőr járőrözött, a felvonulás a fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte.

Magyar Menedék - Badiny

A rendezvényen 43 rendőr megsebesült, aki közül nyolc kórházi kezelést igényelt. Kensington parlamenti képviselője, Victoria Borwick arra figyelmeztetett: az esemény nem mehet tovább, ha ez a „bűnözők fesztiváljává” válik. Hozzátette, „nagyon aggódik” egy 16 éves fiúért, akit gyomron szúrtak a rendezvény során.

Ken Marsh, a londoni rendőrség szövetségi elnöke közölte: a rendőrök rettegve teljesítenek szolgálatot a híres eseményen, ahol „hivatásos boxzsákoknak” használják őket.

A Londoni Mentőszolgálat adatai szerint a fesztivál két napja alatt több mint 1000 sérültet láttak el, 170 sérültet pedig válságos állapotban vittek a kórházba.

Hétfőn a karneválon 284 letartóztatás történt, köztük 108 kábítószerrel kapcsolatos, 64 támadó fegyveres (szúró-vágó eszközök), 26 közrenddel szembeni, 18 kéjgázzal elkövetett, 17 rendőrség elleni támadás és hat szexuális bűncselekmény miatt.

Mindemellett vettek őrizetbe embereket ittas járművezetés, lopás, szándékos testi sértés, súlyos testi sértés, rongálás, és rablás miatt is. Ezzel a hétfői 454 letartóztatás majdnem kétszerese volt a vasárnapi 156-nak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »