Veres Andrással ünnepelték a győri katolikus egyetemi lelkészség tanévnyitó szentmiséjét

Veres Andrással ünnepelték a győri katolikus egyetemi lelkészség tanévnyitó szentmiséjét

A győr-révfalui Szentháromság-templomban tartották idén a Győri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség és a Szent László Katolikus Szakkollégium hagyományos Veni Sancte szentmiséjét szeptember 13-án.

Az ünnepi szentmisét Veres András megyéspüspök celebrálta, koncelebráltak többek között Pápai Lajos nyugalmazott püspök, Megyeri Ciprián egyetemi lelkész, révfalui plébános, Németh László általános püspöki helynök, Lukácsi Zoltán kanonok, főiskolai rektor, Németh Gábor egyetemi tanár, kisbácsai plébános, Marics István püspöki irodaigazgató, székesegyházi plébános, valamint Mogyorósi Márk püspöki titkár.

Veres András szentbeszédében kitért arra, hogy a Szent László Katolikus Szakkollégiumban élő fiataloknak különösen fontos feladatuk, hogy egyfajta prófétai szerepet töltsenek be társaik körében, hirdetve az evangélium örömhírét. A főpásztor hangsúlyozta azt is, hogy ebben a feladatban a Szentlélek hatalmas segítséget nyújthat számukra.

Az ünnepi szentmisét kötetlen beszélgetéssel egybekötött agapé zárta a Szent László Katolikus Szakkollégium dísztermében, ahol az intézmény vezetője, Tóth Tibor köszöntötte a vendégeket.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Jacsó Ágnes

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »