Ver(eked)éssel zárult a szombati DAC-Trencsén (videó)

Ver(eked)éssel zárult a szombati DAC-Trencsén (videó)

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombaton elszenvedte első hazai fortunaligás vereségét a DAC a MOL Arénában. A mérkőzés, melyre 6616 szurkoló látogatott ki, nem múlt el minden balhé nélkül.

 

A Szurkolók Szlovákiában (Fanúsikovia na Slovensku) facebook-oldalon napvilágot látott egy videó, melyen a dunaszerdahelyi SBS-esek ütlegelik a stadionból kifele tartó trencséni szurkolókat. A felvételen egyoldalúnak látszik az „összecsapás”, azonban az nem derül ki, hogy mi vezetett a feketeruhás biztonságiak agresszív fellépéséhez.

 

A Ligás Klubok Uniója vizsgálódik

 

Az ÚLK-hoz, tehát a Ligás Klubok Uniójához is eljutott az internetre feltöltött videó. Vasárnapi közleményükben túlzottnak ítélik meg az SBS-esek beavatkozását.

 

„Az elérhető videókból nem egyértelmű, hogy mi vezetett a konfliktushoz, viszont a konfliktushelyzet ilyen módon történő megoldása abszolút elfogadhatatlan számunkra”

 

olvasható a közleményben.

 

Az ÚLK kiemelte, hogy már hosszú ideje dolgoznak azon, hogy növeljék a hazai és a vendégszurkolók komfortérzetét a stadionokban – többek között a biztonságiak képzésével.

 

A közleményben rávilágítanak, hogy a biztonsági szolgálatnak a feladata a megelőzés, de nem agresszív módon, ezen kívül mellénnyel egyértelművé kell tenni, hogy ki a biztonsági szolgálat munkatársa (a dulakodásban többeknek csak kezében van a mellény), és nem szabad konfliktust okozniuk.

Hírdetés

 

Az alábbi videót gyerekeknek és gyengébb idegzetűeknek nem ajánljuk!

 

Az ÚLK belső előírásai szerint fog eljárni az ügyben, és következő ülésén pedig magyarázatot fog kérni a DAC képviselőjétől.

 

Körkép.sk

Nyitókép: reprofoto

 

Ajánlott írásaink:

 

Határtalan átverések a Világi vezette DAC-nál!

 

Őrület! 90 perc alatt fogytak el a jegyek a DAC-Slovan rangadóra

 

Szeretne naprakész maradni? Így találhatja meg híreinket a facebook-on

The post Ver(eked)éssel zárult a szombati DAC-Trencsén (videó) appeared first on Körkép.sk.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »