Véletlenek – A lombikszektor élére Novák Katalin sógornőjét nevezték ki

Novák Katalin sógornője kapta meg az újonnan létrehozott Humánreprodukciós Igazgatóság vezetői posztját. Vesztergom Dóra még Novák köztársasági elnökké választása előtt lett igazgatói rangban az államosított lombikszektor legfőbb felügyelője – vette észre a 24.hu.

A 24.hu napokkal a köztársaságielnök-választás előtt kereste az ügyben az OKFŐ-t, választ azonban nem kaptak. Három héttel ezelőtt megkeresték Vesztergom Dórát is, ám ő sem reagált levelükre.

Hírdetés

A kormány az elmúlt két évben alapjaiban alakította át a magyarországi meddőségi ellátást. Megvették a hat legnagyobb magánkézben lévő, de társadalombiztosítási finanszírozású ellátást is biztosító meddőségi központot, majd bürokratikus eszközökkel kiiktatták a piacon maradt három kisebb privát intézetet. Az intézkedések nyomán 2022-re egy totálisan államosított lombikos szektor jött létre.

A kormányzati meddőségi program arca Novák Katalin volt, akit a Fidesz 2021 decemberében köztársasági elnöknek jelölt, majd az Országgyűlés meg is választotta. Eközben az új, országos hatáskörű Humánreprodukciós Igazgatóság megalapítására Pintér Sándor belügyminiszter adott utasítást január 31-én.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »