Végzetes csapást mértek az Iszlám Állam raktárközpontjára

A francia légierő harci gépei csapást mértek vasárnap az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetének létesítményeire a szíriai Rakkában – jelentette be az este a francia nemzetvédelmi minisztérium. “A francia légitámadás során csapást mértek Rakkában az IÁ nehézfegyvereit tároló és kiszolgáló raktárközpontra” – áll a francia védelmi tárca párizsi közleményében.

A terrorszervezet szíriai székhelye elleni bevetésben a közlés szerint négy-négy Rafale, illetve Mirage 2000 típusú vadászbombázó vett részt, valamint egy Atlantique 2 típusú tengeri járőrrepülőgép, amely lézeres célravezetésű bombák ledobására is alkalmas. “Az IÁ területének központjában található létesítményt tucatnyi SCALP szárnyas rakétával semmisítették meg”.

A francia harci repülőgépek előzőleg egy héten át az iraki és kurd erők Moszul szárazföldi hadműveleteinek támogatásában vettek részt az Iszlám Állam elleni nemzetközi koalíció keretében – fűzte hozzá közleményében a francia nemzetvédelmi tárca.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Merkel: az iszlamista terrorizmus nem a menekültekkel érkezett NémetországbaCivileket vittek magukkal élő pajzsnak az Észak-Irakból kiűzött Iszlám Állam-tagokTrump a NATO-szövetségesekkel és Oroszországgal is együttműködne az Iszlám Állam ellenRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Iszlám Állam, légicsapás, Franciaország, Szíria, francia légierő, szíriai helyzet, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »