„Vegyék fel a bakancsukat, és menjenek kampányolni"

Együtt kampányolt Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölttel szerdán este Mississippi államban Nigel Farage, a Brexitet, vagyis az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépését szorgalmazó angol politikus. Véleménye szerint ugyanis „minden lehetséges, ha elegendő számú jóakaratú ember készen áll arra, hogy szembeszálljon az elittel”.

A nagygyűlést a déli állam fővárosában, Jacksonban tartották, és ezúttal Donald Trump alig beszélt. Amint a pódiumra lépett, a vendéget dicsérő néhány szó után átadta a mikrofont az angol meghívottnak. Ovációval fogadott beszédében Nigel Farage azt fejtegette, hogy hozzá hasonlóan Donald Trump is a politikai elit ellenzője, és szintén gátat vetne a bevándorlásnak. Mindazonáltal leszögezte: nem biztosítja támogatásáról Trumpot, mert – mint fogalmazott –, nem akarja ugyanazt a hibát elkövetni, mint Barack Obama jelenlegi amerikai elnök, aki az Európai Unióban maradásra ösztökélve az Egyesült Királyság polgárait, beavatkozott a szigetország belügyeibe.

Farage azonban közvetve mégiscsak Trump mellett foglalt állást. Így fogalmazott: „ha amerikai állampolgár volnék, nem szavaznék Hillary Clintonra, még ha fizetnének is érte”. Majd, mintegy nyomatékot adva szavainak, leszögezte: „Nem szavaznék Hillary Clintonra, még ha ő fizetne is érte”.

A brit politikus aktivitásra is buzdította a nagygyűlésen megjelenteket, mondván: „vegyék fel a bakancsukat”, és menjenek kampányolni. Véleménye szerint ugyanis „minden lehetséges, ha elegendő számú jóakaratú ember készen áll arra, hogy szembeszálljon az elittel”.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »