Végre kipihente magát Salah Abdeslam: panaszt nyújtott be a párizsi főügyész ellen

Panaszt nyújtott be a párizsi főügyész ellen Salah Abdeslam, a francia fővárosban novemberben elkövetett merényletek feltételezett főszervezője, amiért Francois Molins állítólag "megsértette a nyomozás titkosságát" – közölte pénteken Sven Mary, a gyanúsított ügyvédje. Az erről szóló híreket a belga szövetségi ügyészség is megerősítette.

A védőügyvéd szerint Francois Molins akkor sértette meg a nyomozás titkosságát, amikor szombati sajtótájékoztatóján ismertette, hogy az előző napon Brüsszelben elfogott gyanúsított miket mondott kihallgatása során a belga nyomozóhatóságoknak. "A kihallgatás bizonyos részeinek egy sajtótájékoztató keretében történő felolvasása a szabályok megsértését jelenti" – húzta alá Sven Mary.

A belga ügyvéd Molins eljárási módját is bírálta. Véleménye szerint a francia főügyésznek nem lett volna szabad a belga eljárás ezen szakaszában bármiről is tájékoztatást adnia. "Szemmel láthatóan kulturális különbség van a bírák körében Belgium és Franciaország között (semmiképp sem az Európába özönlők és az őslakosok között – a szerk.) a sajtó tájékoztatását illetően" – tette hozzá.

Abdeslamot és két társát pénteken vették őrizetbe a brüsszeli Molenbeek negyedben. Salah Abdeslamot, akit a rendőrök lábon lőtték az akció során, egy fokozottan őrzött börtönbe szállították a nyugat-belgiumi Brugge városában.

(MTI)

Korábban írtuk:

Hónapok óta pontosan tudták, hol lakik Abdeslam, mégsem csaptak le rá – fiók aljára került a jelentés

Itt már mindenkinek csak jogai vannak: pert indít egy párizsi ügyész ellen Abdeslam ügyvédje


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »