Végre kiderült, kit játszik Whitaker a Zsivány Egyesben

A Klónok háborúja animációs sorozat egyik karakterének bőrébe bújik.

Amint arról beszámoltunk, a pénteken megjelenő Entertainment Weekly lapszámot nagyrészt az első önálló Star Wars-filmnek, a Zsivány Egyesnek szentelik – ennek megfelelően rengeteg exkluzív információ szerepel majd az újságban. Ezek egyike, hogy Darth Vader visszatér!

Azt is megtudtuk szerdán, hogy kiderül, kit játszik a filmben Forest Whitaker – végül nem kellett a print lapra várni, feltették a netre is az információt. A színész Saw Gerrerát alakítja, aki ismerős lehet a Klónok háborúja rajzfilmsorozat rajongóinak. Gerrera egy lázadó szabadságharcos, az animációs sorozat ötödik évadában tűnt fel, ahol az Onderon bolygón gerilla módszerekkel küzdött a szeparatisták droidserege ellen.

Saw Gerrera (Forest Whitaker) a Klónok háborúja veteránja Fotó: Entertainment Weekly

A sorozat egyik epizódjában Saw-t és testvérét, Steelát ismert Jedi-lovagok képezték ki: Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi és a Lázadók animációs sorozatban visszatért Ahsoka Tano. Saw Gerrera a Klónok háborújában aztán egy önálló, minden autoritást elutasító harcossá vált, akinek örök háború az élete – írja az EW.com. Érdekesség, hogy a most nyilvánosságra került fotón sok haja van a karakternek, míg az előzetesben borotváltan láthattuk. Ám az biztos, hogy Whitaker nem hőst alakít. Inkább amolyan jó célokért küzdő harcost, aki időnként megkérdőjelezhető módon cselekszik.

„Úgy kell elképzelni, hogy ő egy sok csatát megélt veterán, aki a Lázadók Szövetségének egyik szélsőséges csoportját vezeti. A szövetség legszélén helyezkedik el, egyesek kicsit aggódnak is miatta”

– mondta a lapnak Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke. Claudia Gray Leia Organára összpontosító regényében, a Vérvonalban is megemlítették Saw Gerrerát, aki „partizánokat” vezet Leia politikai ellenfele szerint.

A történet szempontjából szükség volt egy, a Birodalom ellen szélsőségesen fellépő szereplőre is. John Knoll producer volt az, aki felvetette, hogy meg kell mutatni: a Halálcsillag – amelynek terveinek megszerzéséről szól a Zsivány Egyes – jelentette veszély egységbe kovácsolja a Lázadók Szövetségének különféle frakcióit, csoportjait.

Az előzetesben egyébként Gerrera komoly páncélzatban figyelmezteti a főhős Jyn Ersót (Felicity Jones). „Mit teszel, ha elfognak? Mit teszel, ha végül megtörnek? Ha tovább harcolsz, mivé válsz majd?” – teszi fel a kérdést – amelynek végén állítólag Vader szuszogását hallani – Ersónak.

Forest Whitaker karaktere körül elég sok volt a kérdőjel, mostanáig
Fotó: Giphy

A Zsivány Egyes összes új karakteréről szolgált további információkkal az EW.com, angolul tudók itt olvashatják. Hamarosan mi is bemutatjuk őket részletesebben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »