Véglegesítették a topolyai állásbörze kínálatát

Véglegesítették a topolyai állásbörze kínálatát

Véglegesítették a topolyai állásbörzén megjelenő cégek és a felkínálásra kerülő betöltetlen munkahelyek listáját. Április 8-án, pénteken 10 és 13 óra között a Művelődési Ház kiállítási termében 24 vállalat több mint 300 szabad munkahelyet kínál fel az érdeklődőknek.

Danijela Jeremić, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat topolyai részlegének a vezetője elmondta, hogy a topolyaiak mellett szabadkai és zentai székhelyű cégek, illetve topolyai kirendeltséget működtető fővárosi cégek is jelezték részvételüket. Azt is fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy ezúttal nem kínálnak fel esetleges jövőben megnyíló munkahelyeket, hanem csak olyanokat, melyek jóformán azonnal betölthetőek. Több szabadkai cég is szakemberhiánnyal kénytelen szembenézni az utóbbi időben, ezért lesznek jelen a topolyai állásbörzén. Jablan Anikó, a szolgálat kishegyesi részlegének szakmunkatársa elmondta, hogy elsősorban a kishegyesi és a topolyai község területéről számítanak az érdeklődőkre, de nem csak a bejegyzett munkanélküliekre, hanem olyanokra is, akik esetleg munkahelyet szeretnének változtatni.

A szabadkai cégek különféle profilú munkaerőt alkalmaznának. A Generali Biztosító 15 biztosító ügynököt keres. A Gordon Calzedonia Group Kft. 220 textilipari munkást alkalmazna, de 20 textilesre lenne szükség az Eminent Kft.-ben is. Az ATB Sever Kft. esztergályosokat, géplakatosokat, villanyszerelőket, villamosmérnököket, gépészmérnököket, hegesztőket keres. A Norma Grupa 50 gyári munkást, raktárosokat, emberi erőforrások koordinátorát, minőségellenőrző mérnököt, logisztikai asszisztenst alkalmazna. A Contitech Fluid Serbia Kft. 20 gyári munkást, öt minőségellenőrt és két karbantartót keres. Az Elitšped Kft. faipari dolgozókat alkalmazna. A Swarovski Kft.-ben száz dolgozóra lenne szükség a termelésben.

A topolyai cégek közül a Pöttker Kft. gépészmérnököt, géplakatosokat, kertészt alkalmazna. A Capriolo Kft. festőket, minőségellenőrt, grafikus technikust és adminisztrátorokat keres. Az AIK villanyszerelőket és fűtőt, a Jovanović & Sinovi – Master Food Kft. hentest és raktárost, az EM Commerce Kft. asztalosokat, gépkocsivezetőket és tervezőt, az AKE Djantar Kft. villamosmérnököt és élezőt, a Termovent Öntöde gépészmérnököt, villamosmérnököt és segédmunkásokat alkalmazna. A Smartcom Kft.-ben bolti eladókat, számítógép-kezelőt és marketingest keresnek. A Zobnatica Rt. pincért, szakácsot, mezőgépkezelőt, adminisztrátort és gépkocsi szerelőt alkalmazna.

A bácskossuthfalvi Sila Kft. gépésztechnikusokat, elektrotechnikusokat, esztergályosokat, szerszámkészítőket, marósokat, valamint segédmunkásokat alkalmazna. A PIK Moravica Kft. mezőgazdasági mérnököket, villamosmérnököt és állatorvost keres.

Az újvidéki IPON Security Kft. biztonsági őröket, a belgrádi Wiener Städtische biztosítő ügynököket, a DTD Krivaja kőművest és ácsot alkalmazna. A zentai Tisza Automotive Kft pedig harminc gyári munkást szeretne alkalmazni a termelésben. A Benu gyógyszertárak okleveles gyógyszerészeket állítanának munkába.

A szolgálat munkatársai egyben kérik az érdeklődőket, hogy amennyiben szeretnének részt venni az állásbörzén, jelezzék szándékukat, a tanácsadók pedig szükség esetén az életrajz megírásában is segítenek.

Tóth Péter


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »