Végetért a taxisdemonstráció

Végetért a taxisdemonstráció

Véget ért a taxisok újabb Uber elleni tiltakozása.

A több tucat résztvevő a Hősök terétől indult reggel az Erzsébet hídhoz, ahol két, Pest felé vezető sávot lezártak. Később egy petíciót is átadtak a belügyminiszternek címezve, amelyben azt kérték Pintér Sándortól: ellenőrizzék az Uber sofőrjeit szigorúbban. A tiltakozásról az egyik szervező azt mondta: nem a rivális fuvarszervező betiltatásáért tüntetnek, hanem azért, hogy tartassák be velük a személyszállítással kapcsolatos szabályokat.

A parlamentben egyébként ma vitáznak az Uber betiltásáról. A törvénymódosítással gyakorlatilag blokkolhatóvá válna a közösségi fuvarszállítók honlapja, a sofőrök jogosítványát pedig fél évre elvehetnék.

Az Uber magyarországi vezetője szerint a kormányt egy alig 150 fős taxis kartell tartja sakkban, ezért terjesztették be a jogszabály-módosítást is.

Fekete Zoltán úgy véli, az átlagbérhez kellene igazítani az egységes fővárosi taxis tarifát, hogy ne kerüljenek versenyhátrányba a sárga autósok. Arról is beszélt, hogy a Fejlesztési Minisztérium a múlt héten megígérte, hogy velük is tárgyalnak majd a szabályozásról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »