Véget vetne a G7 a terrorizmus pénzelésének

Véget vetne a G7 a terrorizmus pénzelésének

A világ hét legfejlettebb országát tömörítő G7-csoport pénzügyminiszterei és jegybankelnökei megállapodtak abban kétnapos japáni csúcstalálkozójukon, hogy “megerősítik a terrorizmus finanszírozása elleni globális küzdelmet”. Az erről szóló akciótervet a csúcstalálkozó végén, szombaton hozták nyilvánosságra.

 

A G7-csoport pénzügyminiszterei és jegybankelnökei Japánban tartott kétnapos csúcstalálkozójukon megállapodtak abban, hogy “megerősítik a terrorizmus finanszírozása elleni globális küzdelmet”.

 

G7 konferencia. forrás: rappler.com

 

Az országok ezenkívül elemzik a jelenleg használatos megelőző intézkedéseket, szorosabban együttműködnek a pénzügyi szankciók kivetésében – mint például egyes bankszámlák befagyasztása -, és megerősítik a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) mellett működő Pénzmosás Elleni Pénzügyi Munkacsoportot (FATF) a hibák felfedése érdekében.

 

A megjelent Pénzügyi vezetők figyelmeztettek azokra a veszélyekre, amelyeket Nagy-Britanniának az Európai Unióból való esetleges kilépése okozna az egyébként is gyengélkedő világgazdaságnak.

“Nőtt a bizonytalanság, és az EU-ból való esetleges brit kilépés a geopolitikai konfliktusokkal, a terrorfenyegetettséggel és a migránsválsággal együtt még bonyolultabbá teheti a globális gazdasági környezetet”

 

– olvasható az akciótervben.

 

Japán, az Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Olaszország és Kanada állam-, illetve kormányfői május 26-27-én tartanak csúcstalálkozót a japán Isze-Simában.

 

hirado.hu/origo.hu
borítókép: reuters.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »