Véget ért a dél-pesti közlekedési káosz

Kiemelték a vízből a Duna budapesti szakaszán két héttel ezelőtt talált világháborús bombát szerda délután, a Déli összekötő vasúti híd közelében. Feloldották a forgalomkorlátozást a Rákóczi hídon, újra a teljes vonalán jár a csepeli HÉV és az 1-es villamos is.

Kürti Dezső, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének parancsnokhelyettese az MTI-nek elmondta: az 500 kilogramm tömegű, GP-1000-es típusú amerikai bomba gyújtószerkezetét kiszerelték, a robbanótestet a honvédség központi gyűjtőhelyére viszik és később megsemmisítik.

A lezárás a folyón érvényben marad, amíg a tűzszerészek befejezik munkájukat.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán azt közölte: megnyitották a Rákóczi hidat, a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Petőfi híd között, a Pázmány Péter sétányt, a Dombóvári utat és a Művészetek Palotája körüli kisebb forgalmú utakat. Az 1-es villamos és a csepeli, H7-es HÉV ismét a teljes vonalon közlekedik.

A MÁV honlapján azt írta: befejeződött a hatósági intézkedés, így újra elindulhatott a vonatforgalom Ferencváros és Kelenföld között. A menetrend szerinti közlekedés várhatóan az esti, késő esti órákban áll helyre az érintett vasútvonalakon.

A bombát először november 9-én próbálták meg kiemelni a vízből, akkor azonban a nagy sodrás, a megerősödött szél miatt nem tudtak olyan fix pontot rögzíteni, ahonnan a búvárok merülhettek volna, ezért felfüggesztették az intézkedést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »