Vége: eladták a Praktikert

Lezárult a Praktiker Kft. eladása, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta az ügyletet.

A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt., amelynek a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok és a márkanév is a tulajdonába került. A Praktiker Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója kisebbségi tulajdonosként továbbra is részt vesz a vállalat operatív irányításában – tájékoztatott közös közleményben a Wallis és a Praktiker szerdán.

A Praktiker korábbi, német tulajdonosának pénzügyi meggyengülése ellenére a barkácsáruházlánc magyarországi üzletei zavartalanul működtek. A vállalat pénzügyi háttere a Wallis megjelenésével stabilabbá vált, ami a beszállítók és üzleti partnerek számára nagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot teremt – közölték.

1200 ember dolgozik náluk

A befektető a magyarországi üzletmenetet Praktiker márkanéven viszi tovább, mind a 19 barkácsáruház zavartalanul működik. Az új tulajdonos belépése jó időben történt, a magyarországi Praktiker tavalyi jó eredményei, a kiskereskedelmi piac elmúlt években végbement tisztulása és a felpörgő lakásépítési piac tartós növekedést vetít előre – hangsúlyozták a közleményben.

A Praktiker 1998 óta van jelen a magyar piacon, jelenleg mintegy 1200 embernek biztosít munkát. A nyilvános cégadatbázis szerint a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. 2015-ben 32,5 milliárd forintra növelte árbevételét a 2014-es mintegy 25 milliárd forintról. Így adózott eredménye meghaladta a 864 millió forintot, szemben a megelőző év 831 milliós veszteségével.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »