Vége az álarcosbálnak: Oroszországról írt cikket Porosenko

Petro Porosenko úgy véli Oroszország mindaddig nem áll le agresszív politikájával, míg a világ össze nem fog, hogy megállítsa Moszkvát – erről a Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív német lapban közölt, “Vége az álarcosbálnak” című cikkében írt az ukrán államfő.

A cikkben az ukrán elnök emlékeztet a 2008-as grúziai és a 2014-2015-ös ukrajnai eseményekre, amikor is szerinte bebizonyosodtak Oroszország valódi szándékai.

Petro Porosenko hangsúlyozta, ezekben a helyzetekben a világ egyetértett abban, hogy folytatni kell az oroszellenes szankciókat.

“A világ tárgyalóasztalnál tartja Oroszországot, megakadályozva ezzel, hogy még több emberi életet oltsanak ki. Meg kell tennünk mindent, hogy lerántsuk a maszkot Oroszország agresszív megnyilvánulásairól, ahol csak tudjuk: úgy Donbászon, mint a lelőtt MH17-es repülőgépjárat esetében, vagy mint Aleppóban.” – fejtette ki véleményét az ukrán elnök.

Porosenko aláhúzta, idén szeptember elsejétől 19 ukrán katona vesztette életét, és több mint 100 megsebesült a donbászi harcokban.

“Szeptemberben több mint 800, ebben a hónapban pedig több mint 500 alkalommal nyitottak tüzet az orosz oldalról, ezért minden okunk megvan azt hinni, hogy a minszki folyamat lelassul a végtelen orosz “álarcosbál” miatt. Itt az ideje, hogy látassuk Oroszország valódi szándékait, ami nem csak Ukrajna, hanem egész Európa stabilitását és biztonságát veszélyezteti.” – hangsúlyozta az ukrán elnök.

Porosenko azt is megjegyezte, hogy ukrán források szerint Donbászon mintegy 700 orosz tank, több mint 1250 tüzérségi rendszer, több mint 1000 gyalogsági harcjármű és több mint 300 rakétarendszer van készenlétbe állítva, ami több mint amivel a Bundeswehr (Szövetségi Védelmi Erő) rendelkezik Németországban – írja a Korrespondent.net.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Petro Porosenko, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán válság, ukrán-orosz viszony, OroszországForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »