Vége a pályafutásának? Sarapova doppingolt

Vége a pályafutásának? Sarapova doppingolt

Marija Sarapova az oroszok korábbi világelső teniszezője sajtótájékoztatón jelentett be, hogy pozitív lett a doppingtesztje januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon.

A Los Angelesben tartott sajtóeseményen az ötszörös Grand Slam-tornagyőztes Sarapova azt mondta, hogy tavaly decemberben felkerült a tiltott szerek listájára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga, a meldonium, amelyet 2006 óta szed a cukorbetegség megelőzésére.

„Hatalmas hibát követtem el” – ismerte el a világranglistán jelenleg hetedik helyezett, 28 éves teniszező, akit már hivatalosan is értesítettek a pozitív eredményről.

Sarapova hozzátette: a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

Sarapova reménykedik

„Megbuktam a teszten, ezért vállalom a teljes felelősséget. Már tíz éve szedem ezt az orvosságot, de idén január elsején felkerült a tiltott anyagok listájára, amiről nem tudtam, mert egyszerűen nem nyitottam ki a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségtől (WADA) december 22-én kapott levelet a tiltólistán szereplő szerek listájáról. Cserben hagytam a szurkolóimat és a hőn szeretett sportágamat, amelyet négyéves korom óta űzök és imádok. Tudom, hogy lesznek következményei, de nem akarom így befejezni a pályafutásomat. Tudom, hogy hibáztam, nem is kicsit, de azt remélem, nem kapok olyan súlyos büntetést, hogy ne tudjam valamikor folytatni a teniszt. Nem így szeretném lezárni a karrieremet” – magyarázta Sarapova, aki leszögezte, hogy a meldoniumnak nincs teljesítményfokozó hatása.

Az orosz teniszezőt az amerikai Serena Williams búcsúztatta az idei Australian Open negyeddöntőjében, azóta sérülés miatt egyetlen tornán sem indult.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »