Vége a kegyetlenkedésnek: megölték az Iszlám Állam propagandaminiszterét

Egy amerikai légicsapásban meghalt az Iszlám Állam propagandaminisztere – a férfi volt felelős azért a több tucat kegyetlen videóért, amivel a terrorszervezet új embereket akart csábítani a soraiba.

Wa’il Adil Hasszan Szalman al-Fajad, más nevén Dr. Wa’il Rakka közelében halt meg szeptember 7-én. Az információt a Pentagon csak most erősítette meg – írja az NBC News.

Peter Cook szóvivő elmondta, hogy a terrorista volt az Iszlám Állam egyik legrégebbi és legjobban megbecsült, magas rangú tagja. Az ő feladata volt többek között a rabok kínzását és kivégzését bemutató videók előállítatása és terjesztése. Halálával valószínűleg egy időre leáll a brutális videók áradása, de az Iszlám Állam előbb-utóbb pótolja Wa’ilt, és akkor folytatódhat a vérengzés.

Az Iszlám Állam azonban még nem erősítette meg fontos tagja halálhírét, de Dr. Wa’il már a sokadik olyan terrorista vezető lehet, akivel az utóbbi sikeres akciókban sikerült végezni.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Összeomlás szélén az Iszlám Állam?Ez a férfi gyújtotta fel az iszlám mecsetetRovatok: KülföldTelepülés: Közel-KeletCímkék: külföld, Közel-Kelet, terroristavezér, Iszlám Állam, dzsihádista terrorszervezetForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »