Vb-bronzot szereztek, mégse ünnepelték őket tízezrek

Bronzérmet szerzett a kizárólag orvosokból álló magyar labdarúgócsapat az idei barcelonai világbajnokságon. A csapat több kimagasló eredményt is élért – mindezt szinte önerőből.

Idén nyáron nem csak a profi, de a kizárólag orvosokból álló magyar labdarúgócsapatnak is rendeztek nagy tornát. Méghozzá világbajnokságot Barcelonában. Az eddig már nyolc aranyérmet begyűjtő együttes ezúttal a bronzéremig jutott a huszonkét ország részvételével rendezett versenyen.

A válogatott hét nap alatt hat meccset játszott. A harmadik helyig vezető úton egyebek között Fehéroroszországon, Dánián, Ukrajnán és Spanyolországon jutottak túl, majd az elődöntőben kikaptak Svédországtól, ám a bronzmeccsen egy utolsó percben szerzett góllal megverték Ausztriát.

„A csapat sikereiről, eredményeiről nem sokat tud a közvélemény, és a csapathoz érkező anyagi támogatás is igen elenyésző. A Magyar Orvosi Kamara félmillió forinttal támogatta a csapatot. A kezdő, azaz a rezidens orvosok kiutazását pedig a Magyar Orvosbarátok Egyesülete segítette” – mondta az MNO-nak a csapat játékosa, dr. Benke Kálmán. Hozzátette, hogy a már említett pénzügyi támogatások mellett különböző gyógyszercégektől próbálnak anyagi segítséget szerezni, amely fedezi a költségüket. Ám összköltségük nagy részét így is maguknak kell állniuk.

Mint dr. Benke Kálmán jelezte, a világbajnok Csehországnak az ország orvosi kamarája állja a játékosok teljes költségét. Németországban pedig miután a válogatott megnyerte a Magyarországon rendezett 2013-as vb-t a német posta bélyegsorozatot bocsátott ki róluk, ezzel is elismerve teljesítményüket, ráadásul Angela Merkel személyesen fogadta a csapatot.

Az Orvosok Labdarúgó Világbajnokságát minden évben más-más országban rendezik, három éve hazánk adott otthon a mérkőzéseknek. Jövőre az ausztriai Leogangban rendezik meg a szakmai kongresszussal egybekötött rangos eseményt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »