Vay Ádám: Jó lenne már pontot szerezni

Vay Ádám: Jó lenne már pontot szerezni

A magyar jégkorong-válogatott legközelebbi világbajnoki ellenfele, az amerikai csapat a játék minden apró elemében jó – mondta Stipsicz Bence, a magyar csapat második legfiatalabb játékosa csütörtökön az MTI-nek.

Stipsicz, aki február 3-án töltötte be a 19. életévét, a fakultatív edzés után közölte: az amerikaiak fiatal kerettel jöttek, az átlagéletkoruk csak 23 év, mégis fantasztikusan kezelik a korongot, remekül passzolnak, és egy részük már NHL-es sztár, másik részük pedig rövid időn belül az lesz.

„Gyorsak, sokat ütköznek, ám ha ugyanúgy összpontosítunk ellenük, mint tettük azt a finnek ellen szerdán, akkor megnehezíthetjük a dolgukat” – mondta Stipsicz.

Vay: Minden meccsen nyerni akarunk

A finnek ellen szenzációs teljesítménnyel előrukkoló, 48 védést bemutató Vay Ádám hangsúlyozta: nem szabad, hogy „túlontúl” örüljenek, mert csak 3–0-ra kaptak ki a finnektől, mert minden meccsen nyerni szeretnének, és ez ezúttal sem sikerült.

„Keményen dolgoznunk kell tovább, és harcolni az utolsó pillanatig, hátha sikerül bennmaradnunk. Tanulunk, de jó lenne már pontot szerezni”

– jegyezte meg a 22 éves debreceni kapus, akit a Mol-ligában posztján a 2015/16-os idény legjobbjának választottak.

Az Egyesült Államok csapata 4–0-ra győzte le a francia válogatottat csütörtökön. Mi a franciáktól kedden 6–2-re kaptunk ki.

A fehéroroszokat meg kéne verni

A válogatott játékosok egy része délelőtt a híres Ermitázsba ment, míg voltak, akik családjukkal töltötték a szabadidőt. A délutáni opcionális edzést nem a szövetségi kapitány, Rich Chernomaz tartotta, mert ő a tréninggel egy időben zajló Egyesült Államok–Franciaország találkozót tekintette meg Diego Scandella és Majoross Gergely másodedzők társaságában.

A magyarok a mezőnyben az egyedüliek, akik még nem szereztek pontot. A pénteki ellenféllel, az amerikai válogatottal csupán egyszer, még az 1939-es vb-n találkoztak a magyarok, és 3–0-ra kikaptak.

Papírforma eredmények alapján egyre inkább az valószínűsíthető, hogy ha a Chernomaz-csapat nem nyer szombaton a fehéroroszok ellen, akkor búcsúzik az élvonaltól, de ellenük is egy döntetlen és tíz vereség áll az örökmérlegben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »