Vascsövekkel verték migránsok a magyar kamionost

Összevarrták a fejét, de arcsérülései miatt egy Lille-i kórházba szállították azt a magyar kamionost, akit csütörtök hajnalban a franciaországi Calais közelében négy migráns vert össze.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnökének tájékoztatása szerint a támadók vascsövekkel és harapófogóval bántalmazták a magyar munkavállalót, aki épp pihenőidejét tartotta. Menczer Tamás azt mondta: felmerül a kérdés, melyik menekültügyi egyezmény ad lehetőséget arra, hogyha valaki nem visz el egy migránst Angliába, akkor az, bosszúból összeverheti. A sajtófőnök közölte: a 49 éves férfi hazaszállításáról a munkaadója gondoskodik, addig pedig minden segítséget megad számára a magyar konzulátus.

„A család nincs jól, ami egyébként természetes módon érthető is. És amikor beszélgetünk az illegális bevándorlás veszélyeiről, akkor egy ilyen helyzet egész más dimenzióba helyez mindent, mert amikor a veszély és a tettlegesség ilyen közel jön és az ember érintettel tud beszélni, akkor azt tudom mondani, hogy az egy egészen speciális lelkiállapot. Például felvetődik a kérdés, hogy ki fog odaállni ez elé a kamionsofőr elé és azt mondani, hogy az illegális bevándorlás az nem veszélyes és mondjuk ez egy egyszeri eset volt?” – mondta a sajtófőnök.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »