Vásárolják a szavazatokat Közép- és Kelet-Szlovákiában

Vásárolják a szavazatokat Közép- és Kelet-Szlovákiában

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) eddig nyolc szavazatvásárlási ügyet tart számon. Hat esetben eljárást indítottak, két ügyben még folyik a vizsgálat – tájékoztatott Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány.

A szavazatásárlásokra Közép- és Kelet-Szlovákiában került sor. Az elkövetők az adott pártra vagy képviselőjelöltre leadott voksért cserébe 10 eurót vagy természetbeni juttatásokat ígértek a választópolgároknak.

A választási előkészületek akadályozása miatt további 16 bejelentés érkezett eddig a rendőrséghez. A hatóságok információi szerint egyes pártok szombaton is kampányolni készülnek. A választási bizottságok általuk delegált tagjai olyan öltözéket viselhetnek, amely egy konkrét pártot vagy jelöltet propagál, illetve egy másikat igyekszik negatív fényben feltüntetni – számolt be róla Gašpar, majd felszólított mindenkit, hogy ne akadályozza semmilyen módon a választás menetét. Összesen 5000 rendőr fog felügyelni rá, hogy minden rendben folyjon le, és szükség esetén készek beavatkozni is – tette hozzá.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »