Vasárnapra visszatér a havazás, akár 10 centis hóréteg is lehet

Vasárnapra visszatér a havazás, akár 10 centis hóréteg is lehet

Havazás, havas eső várható vasárnap – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a szombat esti órákban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, így vasárnap már országszerte borult lesz az ég. Az éjszaka második felében a Dunántúlon egyre nagyobb területen hullhat hó, de délen havas eső, eső is előfordulhat. Napközben kelet felé terjeszkedik a havazás, ám a déli megyékben továbbra is hullhat vegyes halmazállapotú csapadék. A déli, majd keleti szél vasárnap egyre nagyobb területen északira fordul, megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik.

Hírdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1 és +4 fok között várható.

A fagypont körüli hőmérséklet miatt a várható hóréteg vastagsága igen bizonytalan. Sík vidéken legjobb eséllyel a középső országrészben, különösen annak északi felén alakulhat ki 5 cm-es réteg. A kissé magasabban (2-300 m felett) fekvő vidékeken azonban akár 5-10 cm, a Pilis, Budai-hegység és a Börzsöny egyes részein 10 cm-t kissé meghaladó friss hóvastagság sem zárható ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »