Vasárnap érkezik a júniusi hideg

A jelek szerint nem tart sokáig a kellemes, napos, igazi kora nyári idő. A szerdai melegedés átmenetinek ígérkezik, csütörtök estétől ismét sokfelé lesz csapadék, majd a szombati javulás után a hét legvégétől nemcsak ismét esősre, hanem hűvösebbre is fordul hazánk időjárása – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A közép-, illetve hosszabb távú előrejelzés szerint szerdán még nem valószínű számottevő csapadék és a meglehetősen hűvös éjszakát követően kellemes, 25 celsius fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk.

Csütörtök késő délutántól aztán egy hidegfront hatására egyre több felhő húzódik Magyarország fölé és sokfelé várható csapadék, zápor, zivatar egyaránt előfordulhat és a délnyugati szél is erős, sőt olykor viharos lesz.

A pénteki nap időjárását is többnyire ez a front uralja majd, további csapadékkal és erős széllel, délután várható a felhőzet csökkenése és a záporok, zivatarok fokozatos megszűnése.

A szombat nyugodtabb időjárással indul majd, a sok napsütés hatására ismét sokfelé emelkedik 25 fok fölé a délutáni csúcshőmérséklet, ám ennek a napnak is a délutánja hozza meg az ismételt változást, erősödő délnyugati széllel és záporokkal, zivatarokkal.

És ha ez még nem volna elég, vasárnap nemcsak hogy további jelentős mennyiségű csapadékra kell országszerte számítani, hanem lehülés veszi kezdetét, lesznek olyan területek, ahol napközben sem éri el a hőmérséklet csúcsértéke a húsz fokot, de legalább az éjszakák enyhének ígérkeznek.

Ez a tendencia pedig folytatódik, a jövő hét első napján is csak rövid napos időszakok várhatóak, ismét többfelé lesz az országban zápor, zivatar és számottevően a hőmérséklet sem emelkedik.

Az igazi nyár tehát egyelőre várat magára – legalábbis ha hinni lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »