Vásárhelyi Koncz Zsuzsa-koncert kampánykontextusban

Vásárhelyi Koncz Zsuzsa-koncert kampánykontextusban

A marosvásárhelyi önkormányzati képviselőtestület beleegyezése nélkül szervezte meg a polgármesteri hivatal vasárnap este azt az ingyenes rendezvényt, melynek keretében a vár udvarán felállított színpadon Koncz Zsuzsa és Angela Similea is fellépett. 

koncz_zsuzsa_13_b

A tanácsosok és a helyi sajtó egy része által kampányízűnek titulált rendezvény egyébként pontosan úgy sikerült, ahogyan azt eltervezte Dorin Florea polgármester, aki – mint ismeretes – függetlenként pályázik újabb mandátumra: a várudvar zsúfolásig megtelt a két népszerű előadó fellépésén.

koncz_zsuzsa_4_b

A másfél órás Koncz Zsuzsa-koncert végén ezúttal nem Florea lépett színpadra, hogy megköszönje a magyarországi vendégnek az élményt – valószínűleg nem akarta megkockáztatni, hogy kifütyüljék, mint a május 14-ei Edda-fellépés alkalmával –, hanem a polgármesteri hivatalt képviselő Ioan Chiorean mondott köszönetet az előadónak, és egyúttal Amici Urbis kituntetést adott át Koncz Zsuzsának. Az egyébként továbbra sem világos, hogy a rendezvényt közpénzből finanszírozták-e.

 koncz_soos_b

A Facebookon közölt közös fotó tanúsága szerint vasárnap Soós Zoltán független jelölt is találkozott Koncz Zsuzsával, aki a bejegyzés alapján sok sikert kívánt a magyar jelöltnek.

Amint arról beszámoltunk, Dorin Florea a múlt hét elején egy kampányvideót tett közzé, amelyben a városnapokon fellépő Edda Művek frontembere, Pataky Attila is megszólal. Pataky arról beszélt, hogy Floreától „csodálatos” ajándékot kapott: átvehette a város zászlaját, amit azóta is őriz. A közzététel után pár órával az Edda Művek Facebook-oldalán közölte: nem tudtak a koncertjük kampánycélú felhasználásáról, ahhoz nem járultak hozzá. A rövid felvételt végül múlt csütörtökön eltávolították a közösségi portálról.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »