Városligeti Színház: csúszik az újjáépítés

Bár folytatódik a tervezése, egy időre elnapolták a Városligeti Színház újjáépítését – tájékoztatta a Magyar Hírlapot a Liget Budapest projektet irányító cég, utalva a teátrum melletti kereszteződés közelgő átalakítására.

A cég közölte: az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán állt, az ötvenes évek elején lebontott szecessziós épület tervezése zajlik, azonban a terület ezen részének kialakítását alapvetően befolyásolja a Városliget közlekedésszervezési struktúrája, ennek véglegesítéséig pedig nem kezdődhet el a kivitelezés. Tervben van a Kós Ká­roly sétány autómentesítése, és ennek következtében nagyobb forgalom terelődhet az Ajtósi Dürer sorra is, így szükséges lehet a Dózsa György úti kereszteződés átalakítása. Erre utal a válaszuk szerint az, hogy elsőként ezen a helyen kezdődik „infrastruktúra-fejlesztési munka”.

Arra a kérdésre, hogy áll a lebontott Hungexpo-épületek helyére építendő Magyar Zene Háza, a Petőfi Csarnok helyére szánt Új Nemzeti Galéria vagy a Közlekedési Múzeum újjáépítése, a Városliget Zrt. közölte, hogy minden az előzetes ütemtervnek megfelelően halad.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »