Városliget: bírósághoz fordul a PM

A Párbeszéd Magyarországért jogtalannak és több ponton érdekeket sértőnek tartja a városligeti Kertemre kiadott jegyzői birtokvédelmi határozatot, ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróságon megtámadja azt.

A párt szóvivője közleményében azt kifogásolta, hogy – véleménye szerint – a VIII. kerületi jegyző nem bizonyította hitelesen, hogy a Bont-Tör Zrt. és a Városliget Zrt. az ingatlan jogszerű birtokosai. Tordai Bence szerint a birtokvédelemről döntő hatóság nem vizsgálta, hogy a két cég valóban birtoklási helyzetben van-e, és ha birtokosok is, jogszerűen birtokolják-e az ingatlant. A politikus hozzátette, hogy ezen felül a kézbesítés sem a kormányrendeletben előírtaknak megfelelően történt, a ligetvédők ugyanis nem kapták meg időben a birtokvédelmi határozatot, és vagyontárgyaikat sem hozhatták ki a területről.

A Párbeszéd Magyarországért szerint a bíróságnak fel kell függesztenie a birtokvédelmi határozatot addig, amíg a józsefvárosi jegyző és helyettese minden kérdésre nem felel, és nem támasztja alá bizonyítékokkal a határozat jogszerűségét – szögezte le Tordai Bence.

A józsefvárosi önkormányzat hétfőn azt közölte, hogy a Városliget meghatározott területének birtokvédelmére vonatkozó jegyzői határozat jogszerű, de aki azt sérelmesnek tartja, a bíróságtól kérheti megváltoztatását. A Danada-Rimán Edina jegyző által jegyzett, az MTI-nek küldött közleményben az is olvasható, hogy a határozat csak a Városliget Zrt. és a bontást végző cég birtokát képező területen birtokháborító magatartást tanúsító emberekre vonatkoztatható.

Folytatódik a balhé

Kedden egyébként folytatódott a másfél-két hete elkezdődött állóháború a Városliget területén. A Hír TV tudósítójának beszámolója szerint a ligetvédők egy barikádszerűséggel eltorlaszolták a biztonsági cég által menekülési útvonalnak tekintett területet, emiatt a rendőrséget is ki kellett hívni.

Konfliktus áll fenn a Kertem szórakozóhely kiürítésével kapcsolatban is: a ligetvédők azt állítják, hogy több értéküket, személyes tárgyaikat is tönkretették a biztonsági cég munkatársai, illetve a bontást végző szakemberek. A rendőrség ezzel kapcsolatban is megkezdte az intézkedést. A biztonsági cég továbbá azt kérte a hatóságoktól, hogy bontási terület határát tolja ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »