Városi viadal

Rotai Cintia, Szanti Veronika – vagy ahogy hívatja magát: Veruska – és Sáros Kitti annyira gazdag emberek feleségei, hogy még luxuslakóparkjukban is számkivetettnek számítanak. Persze ezt ők különösebben nem is bánják, nem szívesen vegyülnek olyanokkal, akik nem engedhetik meg maguknak azt az életformát, amit ők. Hogy is értenék meg a gondjaikat olyanok, akik azt se tudják, milyen érzés visszavitetni egyetlen szálka miatt az egész lazacsteaket a repülőgép első osztályán? Aki ezt nem érzi át, az bizonyára arra sem tudja a választ, mit kell tenni abban az esetben, ha a tengerparti szállodában derül ki, hogy a prospektussal ellentétben nem elég fehér a karnyújtásnyira lévő strand homokja. (Hozatni kell természetesen.)

Ők hárman cigarettázás közben nagyon jól elcsevegtek ezekről a témákról, csak hát mindig hamar a végére értek a panaszkodásnak. Egy idő után udvari találkozásaikat mélységes csend kísérte. De ez nem is csoda, elvégre mindhárman úgy érezték, hogy mindent tudnak már a világról, így aztán természetesnek tűnt számukra, hogy nem volt miről beszélgetniük és tapasztalatot cserélniük.

Akkor változott meg minden, amikor Rotai Cintia kapott a férjétől egy pincsikutyát, Artúrt. A milliárdos kötvényguru kezdett egyre népszerűtlenebb lenni valami kétes ügy miatt, ezért úgy gondolta, csinos felesége és annak bájos mosolya majd kihúzza őt a bajból. Az jutott eszébe, hogy lehetne az asszony valamiféle állatvédő nagykövet vagy ilyesmi, csak hát akkor kellene mellé valami állat is. Legalább egy kutya. Huszonnégy órát sem kellett várni, és Szanti Veruskának máris volt egy tacskója, Sáros Kittinek pedig egy yorkshire terriert vett az ura. A kutyáknak köszönhetően máris újra megélénkült a csapat, volt közös téma megint. Ki mennyit költ kutyapedikűrre, melyik a legjobb kutyaiskola, melyik öleb pitizik hosszabban a jutalomfalatért és így tovább. De ezek a beszélgetések sem tarthattak örökké: jöttek újra a csendes cigarettázások a lakópark borostyánnal befutott kétméteres kerítése tövében, mint Rotai Cintia pincsijének érkezése előtt.

Az élet és a tavasz azonban megint segített a három feleségen. Artúr ugyanis Sáros Kitti tüzelő Masnija miatt összeverekedett Szanti Veruska Kaviárjával. Amennyire tanácstalanok voltak először a két kutya párharcát nézve, olyan gyorsan jöttek rá, hogy mit is kell tenniük. Kutyaviadalt rendezni! Utánaolvastak, hogy is néz ki az ilyesmi, aztán saját lehetőségeik szerint alkalmazták a látottakat. A lakópark picike halastavát leeresztették, az aranyhalakat kidobatták a kukába, ott még ficánkoltak egy kicsit, farkukkal csapkodták a tetőt, aztán elcsendesedtek. Az üres medencében aztán egymásnak eresztették a felajzott kutyákat. Rotai Cintia meg volt győződve róla, hogy Artúr akkor lesz a legharciasabb, ha francia parfümöt locsol a szemébe meccs előtt, míg Szanti Veruska az orosz pezsgőre esküdött, úgyhogy ládaszámra hozatta. Csodálkozott is a férje, mert azelőtt rendszerint vodkázott az asszony. Masninak viszont elég volt okostelefonról macskák képét mutogatni, máris megjött a harci kedve.

A viadalok sok vidám percet szereztek a három feleségnek. Mind büszkék voltak kedvencükre, és nem is unatkoztak annyira, miközben buzdították őket. Egy dologra figyeltek oda nagyon: hogy ne essen bajuk a kutyáknak. Ezért a viadalok addig tartottak, amíg el nem szakadt a kis mellénykéjük. Ha ez megtörtént, akkor a vesztesről levették, és kidobták a kukába – ahogy korábban az aranyhalakat is. A pótlásról pedig úgy gondoskodtak, hogy a lakópark biciklitárolóját átalakíttatták varrodává. Két varrónő oda is költözött mellénykéket varrni Artúrnak, Masninak és Kaviárnak. Boldogok voltak, hogy van munkájuk.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 03. 17.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »