Varju Lászlóéknak több üdülője is van

Varju Lászlóéknak több üdülője is van

Gyurcsány pártjának második embere is trükközött már a vagyonbevallásával.

Fotó: Facebook

Áprilisban Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke Facebook-profilján ajánlott egy panziót, a posztra az egykori szocialista belügyminiszter, Lamperth Mónika ezt írta: „Lacikám, nem láttam a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót. :)”

Abban tényleg nem szerepel, de a Direkt36 kiderítette, hogy a taksonyi Zöld Sziget Panzió valóban Varju Lászlóé és családjáé. Illetve Varju cégének tulajdona, ám ezt nem kell feltüntetni a képviselői vagyonnyilatkozatban, amely így nem ad teljes képet a DK-alelnök valós anyagi helyzetéről. Ennek alapján ugyanis úgy tűnik, mintha Varju nem lenne tehetős: bérelt autó; sok adósság és ennél picivel több megtakarítás; lakása pedig nincs – ahol él, az felesége tulajdona.

„Rendetlenség”

Varjunak ezzel szemben több olyan cégben is van részesedése, amelyek összesen évi több tízmilliós bevételt könyvelhetnek el – a politikus állítása szerint ezek megélhetése felét adják. A cégek tulajdonába tartozik a taksonyi panzió mellett két kisebb balatoni üdülő és két autó is.

A képviselő ráadásul ezen cégekben meglévő részesedéseit sem mindig vallotta be pontosan, a Direkt36 szerint 2015 előtt több ponton is hiányosak voltak vagyonnyilatkozatai. Az egyik céget hat, egy másikat kilenc, egy harmadikat pedig három bevallásából hagyta ki. Abban a két évben is hiányosak voltak vagyonnyilatkozatai, amikor a Gyurcsány- majd Bajnai-kormányok alatt államtitkár volt a gazdasági minisztériumban.

Hogy mit mondott erre Varju az oknyomozó portálnak? „Rendetlenségből” felejtette ki egye végeit, de mára pótolta a hiányosságokat. A vagyonnyilatkozatai ugyanakkor szerinte tükrözik a helyzetet, hiszen a cégei mögött álló vagyonnak nyilvános adatbázisokban bárki utánanézhet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »