Vargáéknál elgurult a gyógyszer, internetforgalom után akarnak brutális sápot szedni

Amit 2008-ban ellenzékben még támadott a Fidesz, azt jövőre be akarja vezetni, és nem kispályázik. 150 forintot kellene fizetniük a szolgáltatóknak gigabájtonkét az államkasszába. Ha valaki azt gondolja, hogy ezt a szolgáltatók bevállalják, akkor az nagyon téved.

Varga Mihály jelentette ezt be a mai nap folyamán, ráadásul egy olyan gyermeteg indokkal, miszerint egyre többen használnak Voip alapú szolgáltatásokat, melyekkel ingyenesen kommunikálhatnak a felhasználók és bizony a korábbi távközlési adó ma már nem éri el azt a célját, amelyre bevezetésekor hivatott volt. Vagyis kevesebb a bevétel belőle.

A hír olyan elementáris dühöt váltott ki az internetezők táborában, hogy az erre a célra alapított Százezren az internetadó ellen nevű Facebook oldalhoz az elindítása után 5 órával már 32 ezren csatlakoztak.

Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy milyen kényszer motiválhatja a kormányt arra, hogy ilyen brutális sápot szedjen le az internetezőkről. Vagy számolni nem tudnak vagy valami hihetetlen nagy gond van a jövő évi költségvetéssel. Miközben megy a hülyítés és rezsicsökkentéssel kapcsolatban, az élelmiszerárak folyamatosan nőnek, munkahelyteremtés gyakorlatilag nincs, folyamatos az elvándorlás, veszélyben vannak a nyugdíjak, Magyarország adósságállománya az egeket verdesi, az állami korrupció hihetetlen méreteket öltött, a multik áfacsalásai miatt milliárdoktól esik el a költségvetés, nos, ezt majd a Fizess párt behozza az interneten. Az a Fidesz, mely 2010 előtt az adócsökkentés szükségességéről szónokolt, majd hatalomra jutva annyi új adóformát vezetett be, mint előtt még egyetlen kormány sem.

Hírdetés

Hát kérem, ha ezt így gondolja az egypártrendszer, akkor lehet nálunk észak-koreai internetcsomag, amely semmibe sem kerül, mert egyszerűen nem létezik.

Nem kell internet, nem kell IP tv (merthogy azután is kell majd adatforgalmi adót fizetni) és meglátjuk, hogy a mára már internetalapú kommunikációra épített gazdasági szektor, az egészségügy és a többi ágazat hogyan is fog működni.

Ha ezt jövőre, ilyen módon bevezeti a hatalom, olyan öngólt rúg magának, amire álmában sem gondolt.

NIF


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »