Varga Miklós negyven éve a pályán

Varga Miklós negyven éve a pályán

Negyven éve van a pályán, és decemberben ünnepli 60. születésnapját Varga Miklós énekes. Ebből az alkalomból december 3-án, szombaton a Syma-csarnokban ad jubileumi koncertet, ahol pályájának emlékezetes pillanatait idézi fel olyan pályatársakkal együtt, mint Keresztes Ildikó, Makrai Pál, Kalapács József, Nagy Feró és Sasvári Sándor.

A hangszerek mögött feltűnik majd Alapi István, Muck Ferenc és Papp Gyula, de közreműködik a Mendelssohn Kamarazenekar is. A Koltay Gábor által rendezett esten hallható lesz az Őrült lány, az Oly távol vagy tőlem, a Nemzeti dal, A zöld, a bíbor és a fekete, és persze Varga Miklós legnagyobb slágere, az Európa is.

Varga Miklós volt a P. Box (Pandora’s Box) zenekar eredeti felállásának frontembere 1980–82 között, játszott a Safari és a Sirokkó nevű együttesben is. 1984-ben alapította meg a Varga Miklós Band nevű formációt, 1990-től szólókarrierbe kezdett. Az István, a király rockopera ősbemutatóján ő kölcsönözte a Pelsőczy László által játszott István énekhangját, később már ő maga alakíthatta a címszereplőt Szörényi Levente és Bródy János darabjában. Pályafutása során megformálhatta többek között Jézus Krisztus, Petőfi Sándor és Dózsa György szerepét is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 11. 28.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »