Varga Mihály a munkanélküliség további csökkenésére számít

Varga Mihály a munkanélküliség további csökkenésére számít

A nemzetgazdasági tárca arra számít, hogy folytatódik a kedvező tendencia a munkaerőpiacon a következő hónapokban, és Magyarországon a munkanélküliségi ráta várhatóan 5 százalék alá csökken – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart Közel a teljes foglalkoztatottság Magyarországon címmel a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2016. július 29-én. MTI Fotó: Marjai János

Varga Mihály a terület friss statisztikai adatait értékelve közölte: a foglalkoztatási adatok – amelyeket a KSH csütörtökön tett közzé – a rendszerváltozás óta nem alakultak a mostanihoz hasonlóan kedvező módon.

A rendszerváltozás óta nem dolgoztak még ennyien Magyarországon, így a magyar foglalkoztatáspolitika új korszak küszöbén áll. A kormány célja változatlanul a teljes foglalkoztatottság – húzta alá a miniszter.  Hozzátette: 2010 óta 633 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, és a bővülés összetétele is kedvező, hiszen 402 ezer új munkahely a versenyszférában jött létre.

A közfoglalkoztatás 162 ezerrel, a külföldi foglalkoztatás 69 ezerrel növelte a foglalkoztatottak számát. Így a munkanélküliségi ráta 11,6 százalékról 5,1 százalékra csökkent, a munkanélküliség a 2000-es évek elején volt ilyen alacsony utoljára – mondta a miniszter.

 

MTI

The post Varga Mihály a munkanélküliség további csökkenésére számít appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »