Vanczák a válogatottról: Storck nem tud a fiatalokra építeni

Vanczák Vilmos az Újpestből került ki Belgiumba 2007-ben, Sint-Truidenből pedig a svájci bajnokságba vezetett az útja, onnan haza Felcsútra. Tíz évte töltött el a Sionban, így az M4 Sport kikérte a véleményét a magyar válogatott Svájctól elszenvedett 5-2-es vereségét követően. – Sajnos ezekkel a hibákkal a válogatott megverte saját magát. A svájciaknak a legfontosabb az volt, hogy nyerjék meg a meccset, számukra a döntő ütközet a portugálok elleni keddi találkozó lesz – vélte a nemzeti csapatban is számtalanszor pályára lépő futballista.

Vanczák hétfő este az M1 Ma este című műsorában markáns véleményt mondott azokról a fiatalokról, akik a kiöregedett játékosokat válthatnák. Úgy látja, gyakorlatilag nincs miből szemezgetni.

http://mno.hu/

– Elkeserítő a kép, hiszen kaptunk egy ötöst Svájc ellen, és nem mondhatjuk, hogy nézzük a fiatalokat, akikre a válogatott épülhet. Sajnos azt lehet mondani, nincs a felnőtt csapat mögött egy komoly bázis, nincsenek olyan játékosok, nincs olyan merítései lehetőség, akikre tudna építeni

– utalt Bernd Storck szűkös lehetőségeire.

A magyar csapat ma este Feröer ellen lép pályára, és függetlenül attól, milyen eredményt ér el, a vb-selejtezőben megszerzett 10 pontjával tízéves mélyponton van, ami a vb vagy Eb-selejtezőket illeti. A csoport harmadik helyén álló magyar csapat egyetlen pontot sem tudott elcsípni az első és második helyen álló svájci és portugál válogatottól, miközben kikapott Andorrában és Feröeren is veszített két pontot.

Vanczáknak azért annyiban nincs igaza, hogy bár az U21-es válogatott múlt héten kapott egy hatost az olaszoktól felkészülési meccsen, előtte szintén barátságos találkozón legyőzték a németeket. Az U17-esek pedig kijutottak az idei Eb-re, és hatodik helyen zártak úgy, hogy a franciákat is legyőzték a csoportban. Szóval fellángolások azért vannak, de hosszú távon nézve valóban nem dörömbölnek a felnőtt válogatott öltözőjének ajtaján a klasszis fiatalok.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »