Van, ahol új villamos hálózatot kell építeni a vihar miatt

Még mindig nem sikerült mindenhol visszaállítani az áramszolgáltatást a csütörtöki vihar után Nyugat-Magyarországon. A munkák nagy részével ma végeznek az E.ON szakemberei, de lesz, ahol ez hétfőre húzódik – közölte a Hír TV.

Varga Ivett, az E.ON Magyarország szóvivője azt mondta, a középfeszültségi hálózat után most már mindenki a kisfeszültségű hálózatot ért károkat hárítja el.

„A legsúlyosabb helyzet az Őrségben van. Bajánsenyén a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette a vihar, itt gyakorlatilag új villamos hálózatot kell építeni. A szomszédos Kercaszomorban ugyanez a helyzet. Még a tegnapi és a mai napon is nagy számban érkeztek újabb bejelentések károkról, ezekkel együtt arra számítunk, hogy a mai napon csak a fennmaradt hibák nagyobb részével végeznek a szakemberek, lehetnek holnapra áthúzódóak” – fűzte hozzá.

Az MTI azt írja, kisfeszültségű hibák miatt több száz nyugat-dunántúli háztartásban nincs áram.

Csütörtök este volt, amikor a régióban 120 ezer fogyasztónál szünetelt az áram. A vezetékekre dőlő fák, leszakadó nagyméretű faágak okoztak jelentős károkat az áramszolgáltatásban, de sok oszlopot, köztük vasszerkezeteket is kidöntött a szél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »