Valóban eljött a becsületes politikusok ideje Magyarországon?

Valóban eljött a becsületes politikusok ideje Magyarországon?

A Jobbik szerint a jelenlegi formájában semmit sem érnek a képviselői vagyonnyilatkozatok, a családtagok bevallásának nyilvánosságára van szükség. A jobb oldali ellenzéki párt több alkalommal is kísérletet tett arra, hogy megváltoztassa a jelenlegi rendszert, de a kormánypártok ezt mindig megakadályozták.
 

Szilágyi György szerint eljött a „becsületes politikusok” ideje: amennyiben követik a jobbikosok példáját, és nyilvánosságra hozzák a közös háztartásban élő családtagjaik vagyonnyilatkozatait, akkor harcolhatnak a jelenlegi korrupcióra lehetőséget adó rendszer ellen.

A jobb oldali ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta azt ia: akinek nincs takargatnivalója, az a nyilvánosság elé áll, azonban szerinte vannak, akik olyan vagyonokkal rendelkeznek, amelynek nem lehetnének a birtokukban, s családtagok nevére írva eltitkolják azokat.

Kit érdekel, milyen pénzből urizál látványosan Rogán Antal?

A Fidesz korábbi frakcióvezetője, az Orbán-kormány jelenlegi propaganda minisztere ellen 108 vagyonosodási vizsgálatot indítottak, ezeket egyesítették Juhász Péter (Együtt) beadványával – majd dobták az egészet a kukába.Juhászék szerint Rogán Antal vagyonbevallása nem fedi a valóságot, ugyanis sokkal több pénzt költ (urizál), mint amennyit megengedhetne magának.

Szóvá tette azt is, hogy a bevallások valóságtartalmát senki nem ellenőrzi, vagyonnyilatkozati eljárások pedig nem indulnak.

Hírdetés

A jobbikos képviselő kijelentette: aki korrupció gyanújába keveredik, annak el kell tűnnie a közéletből.

Szilágyi György jelezte, hogy pártja képviselői ismét nyilvánossá teszik a velük egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatát a Jobbik honlapján, s ugyanerre szólította fel a parlament valamennyi tagját.

Tasó Lászlónak újra jó a memóriája, kijavította a vagyonnyilatkozatait

A 444.hu a Dirket36 alapján most arról számolt be, hogy a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár augusztus 16-i javításai során a vagyonnyilatkozataiba összesen 8,35 millió forintnyi támogatást írt be, amelyeket a földjei után folyósított neki az évek során az MVH (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal).

Megjegyezte azt is, hogy más eljárásrendet alkalmaznának, amelynek részeként a – jelenleg egy fideszes államtitkár, Tállai András által vezetett – Nemzeti Adó- és Vámhivatal a ciklus elején és végén vagyonosodási vizsgálatot indítana minden képviselővel szemben.

Per pillanat ott tart a helyzet, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem engedte vizsgálni Rogán Antal vagyonosodását.

A képviselőknek január 31-ig leadnia a vagyonnyilatkozatokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »