Vállalkozásfejlesztési gazdasági fórum Mezőváriban

A nemrég meghirdetett Egán Ede kárpátaljai gazdaságfejlesztési pályázat céljairól, tartalmáról, feltételeiről és sok egyéb másról is szó volt azon a tájékoztató jelleggel megrendezett szakmai fórumon, amelyet július 21-én, csütörtökön tartottak Mezőváriban.

A helyi községháza tanácstermében környékbeli vállalkozók gyűltek össze a célból, hogy részletesebben is megismerkedjenek a térségünkben első alkalommal kiírásra kerülő, vissza nem térítendő gazdaságfejlesztési támogatás pályázati feltételeivel.

A házigazda szerepében Berki Károly, a KMKSZ Mezővári Alapszerveze-tének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke beszélt arról, hogy az egész program legfőbb célja az, hogy a kárpátaljai magyar vállalkozók a szülőföldjükön próbáljanak érvényesülni és megmaradni, itthon teremtsenek munkahelyeket a mai, zűrzavaros ukrajnai helyzetben.

Ezt követően Berki Marianna, a KMKSZ jogásza, az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ Jótékonysági Alapítvány igazgatónője válaszolt a jelenlévők kérdéseire a pályázat kiírásának feltételeivel kapcsolatban.

A vállalkozók elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy kik vehetnek részt a programban, mekkora mértékű önrész megléte szükséges a tervezett fejlesztéshez, milyen dokumentumok szükségesek a pályázat benyújtásához. Elhangzott, az idei évben elsősorban az eszközbeszerzésekre előirányzott támogatások élveznek előnyt. Kérdések érkeztek a pályázat beadási és lebonyolítási határidejéről és elszámolási módjáról, és arról, hogy az elbírálás során melyek lesznek a főbb pályázati szempontok. Szó esett arról is, hogy a napokban elkezdi munkáját az Egán Ede Gazdaságfejlesztési Központ beregszászi irodája, ahol az érdeklődők részletesebben is választ kaphatnak a pályázat feltételeiről. 

(jakab)

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 30. számRovat: GazdaságTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›MezőváriCímkék: Egán EdeKárpátaljagazdaságkárpátaljai magyarságmezőgazdaságtámogatásvállalkozásForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »